2012: een bijbels verhaal


|SPOILER ALERT| Volgens @Timr87 zit er een spoiler in dit verhaal, dus bij deze.

De Ark van Noach is volgens het bijbelverhaal in Genesis, het schip (letterlijk: de kist) waarmee Noach en zijn gezin, en vele dieren met hen, de zondvloed overleefden. Noach bouwde dit vaartuig volgens de bijbelse overlevering op last van God, die hem hiervoor nauwkeurige aanwijzingen gaf. Toen de vloed aanstaande was liet God van alle basissoorten van de landdieren en vogels een mannetje en een vrouwtje naar de ark komen (van de reine dieren zeven individuen). Ook moest er van al het eetbare voedsel een hoeveelheid worden meegenomen. Als laatsten gingen Noach, zijn vrouw, hun drie zoons en hun vrouwen, de ark binnen. Toen begon het veertig dagen en veertig nachten hevig te regenen en kwam de vloed. Honderdvijftig dagen gingen voorbij voordat het water zakte en de ark vastliep op het Araratgebergte. Na een raaf en driemaal een duif erop uit te hebben gestuurd om te achterhalen of de aarde opgedroogd was, verlieten Noach en zijn gezin, en de dieren die met hen waren, de ark.

Aldus Wikipedia.

Ik moest heel erg aan deze mythe denken tijdens het zien van de film 2012 aangezien de U.S. overheid alle verschillende soorten mensen van de beste klassen (of het meeste geld) en veel verschillende diersoorten aan boord van hun ‘ruimteschip’ lade.

De film begint door de kleine verhaallijnen van de hoofd  spelers te volgen en te laten zien hoe zij als eerste in contact komen met de Apocalypse. Veel verhaal zit er niet in de film en daarom moet 2012 het ook voornamelijk van de special effects hebben die vrij goed gelukt zijn en de spanning die de film toch wel over zich heen brengt,158 minuten en geen minuut verveling! Het is non-stop actie en op zo een manier dat het gewoon niet verveeld.

Vliegende lijken, instortend Vaticaan, White House dat overspoeld wordt door een tsunami met behulp van een vliegdekschip. Alles zo ‘realistisch’ en niet gecensureerd. Bij de meeste disaster films overleven toch de meeste hoofdrol spelers het wel, waar hier zelfs de President van de U.S. sneuvelt geeft toch wel aan dat deze film zich goed neer zet als een film waar we nog lang over zullen praten.

Op een gegeven moment had ik wel even het gevoel of ik het spel ‘Alone In The Dark’ aan het spelen was. Daar in zit een level dat je uit een instortende stad moet racen en door gebouwen heen springt met de auto en net op tijd een bocht maakt voor een afgrond en dat was exact het zelfde in de film 2012. Maar om dat nou een negatief punt te noemen, ik zou niet durven!

Mijn advies: ga deze film zien, je krijgt er geen spijt van, hij duurt 158 minuten en draait in alle bioscopen (in ieder geval de goede zoals Pathé).

Gezien in de Pathé Tuschinski grote zaal. Nu zijn er nog maar 15 films die ik moet zien die er op dit moment draaien!


5 reacties op “2012: een bijbels verhaal”

  1. Ik heb hem deze avond ook bekeken, en ik vond het best goed. Enige minpuntje is dat de hoofdpersonages wel heel veel geluk hadden en toevallig altijd de spannende actiescenes op het nippertje overleefden. Voor de rest leuk filmpje… Ook zeer duidelijk van dezelfde regie als Day After Tomorrow en Independence Day, want de film heeft enkele grote gelijkenissen…

    • Bedankt voor je aanvulling Pieter! Klopt inderdaad dat het wel heel toevallig was dat ze telkens net niet geraakt werden of net niet werden opgeslokt en heel toevallig weer aansluiting vonden bij die bekenden van hun. Maarja zoals ik al zei was de verhaallijn niet al te sterk..

  2. Ik had een tweetal kaarten weten te bemachtigen in de zaal van een JT Bioscoop. Ondanks het rumoerige begin bij de voorstukjes was de film goed te bekijken.

    Leuke recensie. Ik wist van tevoren dat deze film ook vanwege het vele spektakel de moeite waard was en de verhaallijn ritste alles aan elkaar. Aan de toevalligheden heb ik mij niet geërgerd, het is tenslotte een film 😉

  3. I’m impressed, I need to say. Actually rarely do I encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me inform you, you've gotten hit the nail on the head. Your idea is excellent; the issue is one thing that not enough persons are talking intelligently about. I'm very blissful that I stumbled throughout this in my seek for one thing relating to this.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.