Uit den oude doos: Het Mysterie


Vroeger moesten we op de basisschool af en toe leuke verhalen schrijven. Ben er een tegen gekomen van mij. Ik denk dat hij van het jaar 2000 komt. En hij heet ‘Het Mysterie’. Ik was vroeger ook al niet zo orginineel dus :p..

Maar waar gaat het over? “Nou dat zal ik u even vertellen: Een jongen die Boris heette en in de toekomst kon kijken. Niemand wist hoe het kwam dat die jongen in de toekomst kon kijken. Tot op een dag, een professor uitvond hoe het kwam.”

En dan nu het verhaal. Even voor de duidelijkheid spelfouten heb ik expres niet gecorrigeerd in de onderstaande tekst.

Op een maandagochtend om 11:30 stond professor Brillenmans op. Hij at een broodje waste zichzelf en kleede zich aan. Hij pakte zijn spullen en ging naar het lab. Hij meldde zich aan bij de balie, hij liep naar zijn kantoor en zette de computer aan. Hij ging verder met het onderzoek over het jongentje Boris. Professor Brillenmans wilde persé het onderzoek van Boris afmken en zo snel mogelijk het raadsel oplossen!

Ondertussen bij Boris thuis was hij aan het voorspellen over de kinderen die in zijn huis gekomen waren, voor vijf gulden per kind. Er waren veel kinderen die hun toekomst wilde zien. Het was niet allen voor kinderen maar ook voor grote mensen maar dat kostte 10 gulden per persoon.

Prof Brillenmans was ondertussen een stuk verder gekomen in zijn onderzoek. Hij had alleen nog maar een spuitje bloed van Boris nodig om er achter te komen. Zo belde prof Brillenmans Boris op om ee afspraak te maken. Woensdag vond Boris om 14:30 een goede tijd.

Die woensdagmiddag kwam Boris in het lab. Het duurde een hele tijd voor prof Brillenmans zijn kantoor uit kwam. Hij was in slaap gevallen omdat hij dag en nacht had gewerkt. “Kom maar binnen”, zei de professor slaperig. Boris liep naar binnen en keek nieuwsgierig rond. “Wat veel spullen heb je hier allemaal!”. “Wil je eve hier gaan zitten dan kan ik wat bloed van je afnemen en onderzoeken”. Doei prof, riep Boris toen hij weg liep.

Enkele dagen later vond de prof eindelijk uit hoe het kwam dat Boris in de toekomst kon kijken. In Boris bloed zat een stof die we op de aarde niet kennen, het was een soort zwarte magie.

Toen Boris volwassen was, werkte hij bij het KNMI als weervoorspeller: alle weerberichten klopten. Hij waarschuwde over de hele wereld voor natuurrampen zoals aardbevingen en overstromingen.

Theun Evers

Juf of meester had er nog bij gezet: “Dit is leuk zeg! Wat een goed verhaal. Echt geslaagd.

—–

Nou dat was me leuke verhaaltje!.. Hij loopt alleen niet echt lekker.. maar kom op.. ik was 10 of 11 ofzo :p..


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.