Mijn technische To-Do


Nu ik eindelijk een beetje gesetteld ben in mijn nieuwe woning word het tijd om alle technische dingen maar is te gaan regelen. Zo had ik in het oude huis het modem en de router in mijn kamer staan waardoor ik alles gelijk makkelijk kon aansluiten. Nu zit ik echter 2 verdiepingen boven de router en moet ik een andere manier gaan vinden om bedraade apparaten aan te sluiten (op dit moment alleen mijn xbox 360) op het netwerk met snelheden tot 60 mbits. Beneden haal ik op mijn Macbook draadloos een snelheid van 57 mbits en boven 35 mbits. Ik moet lijden!

Om het bovenste probleem op te lossen heb ik twee mogelijkheden. Nummer een, de meest voor de hand liggende, is om mijn Ubuntu-servertje het WiFi signaal via zijn ethernetpoort te delen. Nummer twee is een stuk omslachtiger en vergt zoveel technologische kennis dat het mij toch niet zou lukken. Zou betekenen dat ik een van mijn oude routers zou gebruiken als bridge wat inhoud dat ik hem moet flashen met firmware van opensource ontwikkelaars. Enig nadeel is wel dat op het moment dat ik het via mijn server doe ik daar niet meer mijn firewire-kaart in kan aansluiten. Niet dat ik die vaak gebruik, want ik wil eigenlijk gewoon via mijn Macbook de films laden naar mijn servertje maar dat ondersteunt iMovie niet.

Aangezien we nu weer UPC hebben moet ik ook een lijntje naar boven trekken voor mijn digitale tv. Dan sta ik gelijk weer voor het dilemma of ik een DVR of een gewone decoder wil hebben. Eigenlijk wil ik stiekem wel gewoon mijn tv op pauze kunnen zetten, das gewoon koel. Uitdaging hier zit hem in het leggen van de kabel aangezien die recht omhoog gaat in de woonkamer moet dat netjes afgewerkt worden en er moet een gaatje weer open gemaakt worden wat de Slowaken vakkundig hadden gedicht.

Verder zijn er nog veel kleine dingen die afgewerkt moeten worden. Zo moet er bij mijn wasbak het stopcontact weer opgezet worden (wel makkelijk met een elektrische tandenborstel), moeten de lampen bevestigd worden (moet er zelfs nog eentje kopen) en nog meer kleine dingen.

Om weer even terug te komen naar mijn server. Want ik wil dit keer toch echt dat Ubuntu, vers geinstalleerd met 10.4 (waardoor alles weer niet werkt..), alles voor mij regelt en deelt. Mijn printer en scanner wil ik gewoon werkend hebben via mijn server en misschien stel ik hem ook nog wel is in als mediacenter. Ook moet hij weer beschikbaar gemaakt worden om door mijn Macbook gebruikt te worden als backup server.

Ik heb dus genoeg te doen! Alleen mis ik een deel van de ‘know-how’, dus ben je technisch kom gerust helpen!


Eén reactie op “Mijn technische To-Do”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.