Voordeelurenabonnement en OV-chipkaart nog niet ideaal


Gisterochtend reed ik vanaf Zwijndrecht terug naar Holendrecht. Omdat ik al lange tijd niet meer heel vroeg in de ochtend had getreint was ik vergeten dat een voordeelurenabonnement pas vanaf 9 uur geldig is door de week. Om 8:40 stapte ik op de trein in Zwijndrecht, op Rotterdam Centraal stapte ik over en vertrok daar met de stoptrein van 9:20.

Toen ik op Holendrecht aankwam en ik checkte uit stond er tot mijn verbazing een afschrijving van 13 euro (is 8 euro met korting). Op dat moment nog niet beseffend dat het iets te maken had met dat ik voor 9 uur had ingecheckt, belde ik met de klantenservice. Mevrouw van de klantenservice snapte ook niet wat er aan de hand was tot ik opeens bedacht dat ik voor 9 uur weg ging.

Nadat ik de mevrouw had verteld dat ik het raar vond dat dat niet automatisch berekend werd, wat heel goed mogelijk is aangezien ze zien op welk traject ik heb gereden en welke treinen ik heb moeten gebruiken om op dat moment aan te komen op Holendrecht, vertelde de mevrouw dat ik dan maar had uit moeten checken op station Rotterdam Centraal en daar vervolgens weer moest inchecken. Iets wat ik eigenlijk absurd vind. Toen ik vroeg of er restitutie mogelijk was zei ze me hard dat dat niet mogelijk was. Vervolgens wilde ik een klacht indienen en dat moest ik maar schriftelijk doen van de dame van de NS klantenservice.

Maar ik heb helemaal geen zin om een klachtenbrief te schrijven, want lieve mensen het leven is mooi.


Eén reactie op “Voordeelurenabonnement en OV-chipkaart nog niet ideaal”

 1. Helaas heeft mevrouw gelijk

  Je checkt in voor 9 uur dan wordt het "vinkje" reizen met korting niet aangezet op je reis

  Had je uitgestapt op rotterdam om 9uur, en uit en ingecheckt

  Had je dat 3,30 gekost voor zwijndrecht rotterdam

  En 6,80 van Rotterdam naar Holendrecht

  Totaal 11,10

  Het had je dus 2 euro bespaard, en die tijd om uit en in te checken had je ruim want je kwam om 9:00 aan op Rotterdam

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.