Rentepunten ING


Altijd leuk die extra spaardingen waar je eigenlijk niks aan hebt zoals Airmiles en de rentepunten die ik bij mijn spaarrekening opspaar. Op zich zijn er af en toe wel grappige aanbiedingen te vinden zoals een prepaid simkaart van Telfort voor 900 punten + 1 euro. Echter worden er vaak vastgehouden aan de CAP (consumenten advies prijs) waardoor de aanbiedingen ook wel weer meevallen. Dus het wordt pas interessant op het moment dat je echt veel van die punten hebt gespaard.

Dat sparen gaat niet al te snel bij mij want ik ben niet super rijk dus ik doe er ook wel even over voordat ik een groot aantal punten bij elkaar gesprokkeld heb. Vindt ik niet al te erg want ik zal er waarschijnlijk toch niet bij de rentepuntenshop iets bestellen en misschien dat er ooit wel een leuke aanbieding is waar ik helemaal voor wil gaan.

En toen las ik de volgende leuke voorwaarden over de rentepunten:

Rentepunten die langer dan 3 jaar op uw rekening staan, komen maandelijks automatisch te vervallen. Houd hier dus rekening mee bij uw aankopen. Zodra u iets bestelt in de ING Rentepuntenwinkel gebruikt u automatisch uw oudste Rentepunten.:

Simpel gezegd moet ik dus heel veel sparen bij de ING om uiteindelijk de grotere cadeau’s te kunnen kopen. Geeft toch niet echt een impuls om interesse te hebben in die rentepunten. De rentepunten zijn niet over te zetten als je meerdere spaarrekeningen hebt en het aan een andere ‘overmaken’ zit er al helemaal niet in. Het zou leuk zijn als ze een optie zouden neerzetten dat je de rentepunten kan laten uitbetalen. Een rentepunt is een cent waard, en kijkend naar mijn rentepunten saldo zou ik op het moment wel een lekker extra zakcentje krijgen.

Het zou helemaal leuk zijn als ze er een goksysteempje bij maken. Dat je jou rentepunten dan in kan zetten om nog meer rentepunten te winnen of om alles te verliezen. Poker om rentepunten klinkt als een erg goed idee, misschien moet ik ING het maar is gaan voorstellen.

Update:

Na het plaatsen van deze blog keek ik nog een beetje rond in de rentepuntenshop en daar kwam ik erachter dat ze voor de opbergmap die ik een paar maanden geleden gratis heb aangevraagd bij de klantenservice nu in de shop aanbieden 500 rentepunten. Vraag me toch af waar je je bankafschriften dan in moet bewaren als je geen gebruik maakt van de spaarrekening van de ING.


Eén reactie op “Rentepunten ING”

 1. In plaats van sparen bij ING en onnodig rentepunten weggooien kunt u misschien beter sparen bij Argenta.

  U ontvangt geen punten maar een rente van 2,25% terwijl een jongerenspaarrekening zelfs een rente van 2,65% oplevert.

  Voor nadere informatie kunt u mij mailen.

  En anders kunt u de volgende weblink kopieeren en plakken in uw webbrowser.
  http://tp.argenta.nl/tp/default.aspx?referer=T023

  Een prettige dag verder en wellicht tot ziens.

  Met vriendelijke groet,

  Alfred Sturz,

  adviseur

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.